tisdag 7 februari 2012

3 månader...

I dag är det tre månader sen transplantationen, tre månader sen Lilltroll donerade benmärg till Mellantroll. Tiden har verkligen gått fort! Nu i efterhand har jag förstått att det egentligen har gått ganska lätt mot vad det kunde ha gått... Men det har inte varit en dans rosor. Att ha hela familjen hemma och få ihop alla pusselbitar har inte varit lätt, men nu har vi hittat en bra balans och rutiner som funkar så att det nästan känns som vanligt. Som vanligt... Undra vad det är egentligen? Men vi har hittat vår vardag iallafall som funkar just nu. Men vi har oxå en lång väg kvar. Mellantroll äter fortfarande ingenting, stoppar i sig lite fil, äpplebitar och morot, allt annat smakar illa tycker hon. Peggen på magen är nu utbytt mot en knapp och det är genom den hon får all näring. Men det där med ätandet kommer väl så småningom.

I fredags var vi i Göteborg och träffade läkaren för 3-månaderskontrollen. Vi skulle då oxå få svar på hur det ser ut i hennes benmärg. Det var väldigt nervöst kan jag säga! Skulle det finnas några elakingar kvar... Att Trollets trombocyter hade börjat dala gjorde ju inte saken bättre heller, det var ju så återfallet började... Men beskedet vi fick var att MÄRGEN VAR HELT REN! INGA ELAKINGAR FINNS KVAR!!! Det var en mycket lättad trollfamilj som åkte hemåt! Fast det var inte helt lätt att ta in det positiva besked vi fått, är inte helt säker på att jag tagit in det än, eller vågar tro på det riktigt ännu.

3 kommentarer:

  1. Vilken resa ni har gjort och fortfarande gör! Det är ju fantastisk läsning att erat mellantroll är på bättringsvägen. Helt underbart!
    /Frida Nurmi

    SvaraRadera
  2. Det är så härligt att läsa att det har gått så bra för er, fantastiskt och underbart.
    /Christina i Fristad

    SvaraRadera
  3. Skönt att kunna gråta glädjetårar för er skull :) <3 maria å killarna :)

    SvaraRadera