måndag 27 februari 2012

Lååång dag....

Ja, idag blev det verkligen en heldag på sjukan. Redan kl 8 checkade vi in på Barndagvården och det tog prover och gjordes kontroller. En timme senare hade Trollet fått tid på operation. När det var dags att sövas visade Trollet ganska tydligt att detta inte var första gången hon hade varit i den situationen, hon pratade på med personalen och ditten och datten och lekte att hon var en kanin och sedan tog hon vant masken och satte över näsa och mun och det tog inte lång stund innan hon sov.

 Drygt två timmar senare ringde de och meddelade att vi var välkomna till uppvaket där Mellantroll hade fått ett eget litet rum att vakna i. Narkosläkaren kom och talade om för oss att operationen hade gått bra men venporten hade suttit fast ganska bra, de hade fått kämpa lite för att få bort den, så för säkerhets skull ville de göra en röntgen av lungorna för att se att allt stod rätt till där inne. Detta skulle ske runt kl 16-17. Trollet vaknade och piggnade till i rasande fart så det tog inte lång stund förrän vi var uppe i vårt rum på Dagvården igen. Hon hade ganska ont, men det rådde lite (eller ganska mycket) Alvedon bot på. Lite medicin och mat kopplades på henne och sedan var det bara att vänta på att få tid nere på röntgen.

Vi väntade och väntade och väntade... Kl 16 var det dax. Även här visade hon att det inte var första gången hon röntgades. Vant gick hon in i rummet och ställde sig vid plattorna och personalen fixade till så att hon stod exakt där hon skulle. Allt gick nog på 5 min tror jag sedan var vi uppe i vårt rum igen och väntade på att de skulle få svar. Denna väntan är så tröttsam... Men till slut kom de och meddelade att allt såg bra ut och vi var fria att åka hem. Då hade klockan hunnit närma sig 17...


På väg in till Sjukhuset sjöngs det för full hals.

När man väntar på att få komma ner på operation, då är det skönt med tv i rummet....

Ombytt och klar men vill INTE ligga ner i sängen!

Efter att ha varit fastande i många timmar är det gott att mumsa på lite äpple. Under de röda bandaget sitter det på varje hand en nål som Trollet får medicin i, dessa ska sitta i minst en vecka. Håll tummarna att de håller!!

Utsikten från rummet är väl inte direkt så upplyftande....

Spela Nintendo får ju tiden att gå lite fortare iallafall och det verkar ju gå bra även med bandage på händerna!

En ballong från underbara städerskan piggade upp!

Denna söta kanin fick Trollet innan hon skulle sövas.












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar