onsdag 14 september 2011

Benmärgsprov

I måndags gjordes det en benmärgsundersökning för att se hur den förra cytostatika-kuren tog på Mellantroll. Idag fick vi svar. Det allra bästa är ju om märgen är helt ren, dvs att det inte finns några leukemi-celler (eller elakingar som vi kallar dem) kvar. Har förstått att chansen att märgen blir helt ren vid ett återfall är inte så där jätte stor. De elaka är elakare än nånsin vid ett återfall... Men idag fick vi iallafall besked om att Trollets märg har svarat riktigt bra på behandling och att märgen ÄR HELT REN!!! Känns ju hur bra som helst! Förhoppningsvis kan de köra igång med nästa cytostatika-kur på måndag, hoppas bara hennes värden går upp... Att en unge kan vara så pigg och aktiv fast hon enligt provsvaren egentligen bara ska ligga till sängs... Men hon är envis hon och ger sig inte i första taget!


Så här går det till när man gör en benmärgsundersökning. Mellantroll har genomgått ett antal sådana här undersökningar och fler lär det väl bli... Under hela ingreppet är hon sövd.


2 kommentarer:

  1. Är sååå glad att provet visade sig vara rent! Det är ju helt fantsktiskt! Men de där bilderna du...aj, aj, aj, oj, oj, oj! Blä vad jag inte gillar det där!

    SvaraRadera
  2. Lika envis ? som vem??. Då kommer man långt

    SvaraRadera