söndag 25 september 2011

En fredag i Gbg

I fredags bar det av mot Göteborg. Hela Trollfamiljen packade in sig i bilen och styrde kosan dit tidigt på morgonen. Redan kl 8 skulle vi vara där. Anledningen var att Mellantroll skulle få en CVK och PEG inopererad. Även ett nytt benmärgsprov skulle tas. När vi checkat in fick vi reda på att hon var bokad redan klockan 9 på operetion! Nu blev det bråttom! Mellantroll skulle hinna vägas, mätas och duschas... Men det flöt på bra så strax efter nio rullades hon in för att sövas. Några timmar skulle operationen ta och strax innan kl 12 fick vi koma in på uppvaket. Hon var ganska omtöcknad och givetvis var hon hungrig eftersom hon inte fått äta på väldigt många timmar och fler timmar skulle det gå för det visades sig att peggen ska stå öppen i 4 timmar efter insättningen. Så först efter kl 15 skulle hon få äta!! Det tog inte lång tid förrän hon började att kräkas och kräkas och kräkas... Det fanns ju ingenting i den stackars magen att kräkas upp så det var ju bara magsaft som kom. Stackars liten...

Vid 18-tiden var vi tillbaka på sjukan i Borås där hon fortsatte kräkas i några timmar. Men sen var det som att vända på en hand, illamåendet avtog och hon fick behålla allt hon stoppade i sig. Glass, fil och chips stod på menyn!

 I entrén på Drottning Silvias Barnsjukhus finns detta stora skepp, givetvis var vi tvungna att göra ett stopp här för lite lek och bus innan det var dax att checka in på avdelningen.

Tre klickar med Emla-salva på ryggen för benmärgsprov och cytostatika som sprutas rakt in i ryggmärgen.
Duschad, Emlad och sjukhusklädd sitter Mellantroll och tittar på TV i väntan på operation.

Stortroll roade sig med att sy en väska under tiden vi väntade                       

Ett stycke tjurigt och nyvaket troll med slangar åt alla håll...

Det var gott med chips tyckte Mellantroll när vi kom tillbaka till Borås.

1 kommentar:

  1. Det ser gott ut med chips på fastande mage mmuummss..

    SvaraRadera