måndag 31 oktober 2011

Höga berg och djupa dalar...

Nu är Trollet inne på dag 3 med cytostatika och är fortfarande hur pigg som helst. Men det börjar ta på humöret, ena stunden är hon glad och sprallig för att i nästa stund gråta och skrika och protestera högt mot allt och alla.... Jag tror att hon nu har börjat förstå att hon kommer vara här på sjukhuset en ganska lång tid och det tär på henne. Hon är oxå medveten om att på onsdag blir hon inlåst på rummet och detta är väl inget hon ser fram emot direkt. Så fort hon blir frikopplad blir hon som en kalv på grönbete, springer omkring som en tok och leker "jage" med allt och alla och sparkar boll och allmänt bara tok-varvar!

Mellantroll är inte som de flesta andra 4-åringar.... Andra småtroll i samma ålder kanske protesterar mot att tröja eller klänningen de ska ha på sig har fel färg, eller att skorna inte riktigt sitter så bra som det borde... Mitt Troll oroar sig och protesterar mot att det är fel kork på cvk-slangarna. "Jag HATAR de här korkarna" talade hon om för en sköterska idag! Hon tycker inte de är fina, hon känner sig inte fin i de korkar de sätter på här i Göteborg, de i Borås är bättre. Hon tycker oxå att det borde finnas trevägs-kranar med glitter på...

Och Lilltroll, hennes bästa leksak är stetoskopet, hon sätter det runt halsen och går och lyssnar på de olika dockorna och även på sina systrar. Får hon tag i en likadan spruta som vi använder för att mata Mellantroll i peggen med, sätter hon den mot sin egna mage och gör likadant som vi gör med Mellantroll... Som sagt alla är vi olika och har olika referensramar...

Pyssel i sängen med syrran.
Måla gipsfigurer är poppis!
Även Lilltroll gillar att rita!
Cykla lite... Att den är för stor spelar ju ingen roll!!










Att sparka boll är en favoritsysselsättning, man behöver inte heller använda fötterna alla gånger, här ovan "sparkar" hon bollen framför sig med huvudet! Har försökt att fånga henne på bild men det är inte det lättaste då hon inte direkt är still... Men här lyckades vi iallafall!

2 kommentarer:

  1. En liten tuffing

    SvaraRadera
  2. Klart det borde finnas såna kranar med glitter på! Ja, Alva gnäller hemma bara man råkar ta fram "fel" pyamas...

    De är duktiga dina troll, och de lär sig ännu mer under denna resan, till och med minsta trollet vet hur man använder saker som vissa av oss vuxna knappt har en aning om. Det är verkligen ett annorlunda liv ni lever, som ingen borde behöva gå igenom.

    All styrka till er, tänker på er extra mycket nu!
    Kram

    SvaraRadera