fredag 21 oktober 2011

Undersökningar och provtagningar....

Ja, även idag har det varit lite undersökningar och provtagningar för Mellantroll. Först ut var det njurarna som skulle kollas upp. Med hjälp av ett radioaktivt läkemedel bedöms filtrationen i njurarna. Detta gjorde man genom att spruta in isotoper i hennes blod och sedan följa upp med blodprov i olika intevaller under några timmar. Mellan dessa provtagningar skulle hon kopplas upp på de vanliga mediciner som hon får dagligen mot diverse infektioner. Ett EKG skulle klämmas in oxå! Man kan säga att det var lite små körigt under förmiddagen, både för oss och sköterskorna!

Dessa rondskålar fyllda med diverse sprutor och mediciner är vardagsmat för Mellantroll.


Som om det inte räckte med de slangar som redan sticker ut från denna lilla kropp... Här är det EKG, hjärtats aktivitet, som kollas.
Det finns en städerska på sjukan som verkligen har hamnat på rätt ställe! Hon är helt underbar med barnen, och oss vuxna oxå i och för sig. Hon tar sig tid att prata med alla och skoja med barnen. När hon har varit inne i Mellantrolls rum lämnar hon alltid ett spår efter sig i form av någon sorts ballong som hon gör av en handske eller sopsäck! I dag blev det en liten liten filur som hon gömt på bordet, och det tog ganska lång tid för Trollet att upptäcka den!










1 kommentar:

  1. Städar hon lika bra som hon tar hand om sjuklingar så är det helt ok. Bättre kan det inte bli! Rätt Kvinna på rätt plats, guld värd.

    SvaraRadera